Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ernst Daniël Smid aan boord tijdens brand op schip

Shownieuws

Ernst Daniël Smid is een van de opvarenden van het cruiseschip Calypso, waarop zaterdagochtend brand uitbrak. Hij zou 's avonds een optreden geven.

Ernst Daniël Smid is een van de opvarenden van het cruiseschip Calypso, waarop zaterdagochtend brand uitbrak. Dat bevestigt directielid Corrie Broere van reisorganisatie Cruise Travel. De Nederlandse operazanger, die zaterdag ook nog eens jarig is en 53 wordt, zou 's avonds ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van de reisorganisatie een optreden geven. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Aan boord van het schip bevinden zich 462 passagiers, bijna allemaal met de Nederlandse nationaliteit. Broere noemt de brand, die uitbrak in de machinekamer, een groot drama. Ze laat weten dat de schrik er flink inzit, maar de teleurstelling begint er ook in te sluipen. "Het optreden had zo gezellig kunnen zijn, maar het is natuurlijk belangrijker dat iedereen ongedeerd is gebleven." Het is nog niet bekend wanneer de passagiers naar huis kunnen.

Smid is presentator van het muziekprogramma 'Una voce particulare'. Hij speelde in verschillende musicals, waaronder Les Misérables en The Sound of Music.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen