Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson woedend over parodie

Shownieuws

Michael Jackson is woedend over een grappig bedoelde fotoserie van een Jackson-imitator in het blad GQ. Hij eist dat het blad uit de schapen wordt gehaald.

(Novum/AP) - Michael Jackson is woedend over een grappig bedoelde fotoserie van een Jackson-imitator in het Amerikaanse tijdschrift GQ. De foto's zijn bedoeld als parodie op de 'King of Pop', maar de Amerikaanse zanger kan er niet om lachen. Hij eist dat het blad uit de schappen wordt gehaald. Ook wil hij excuses van de hoofdredacteur en de uitgever.

Op één van de foto's zit de look-a-like van Jackson is een donkere bioscoopzaal in het midden van een rij kinderen. Daarmee wordt verwezen naar de beschuldiging dat Jackson kinderen seksueel heeft misbruikt. Nadat hij daarvan was vrijgesproken, verhuisde hij naar de golfstaat Bahrein.

Een andere foto toont Jackson in een woestijn, gekleed in een zwarte boerka en zijn handelsmerk: wit glimmende handschoenen. Het bijbehorende artikel heeft de kop 'Waar is Michael' en gaat over een zogenaamde zoektocht naar de 47-jarige popster in zijn nieuwe woonplaats.

Een woordvoerder van Jackson laat weten dat de zanger er 'woedend' over is dat zijn afbeelding op een misleidende manier is gebruikt. De hoofdredacteur van GQ snapt de consternatie niet. Volgens hem is het overduidelijk dat de foto's satirisch zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen