Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Floortje tekent platencontract bij haar management

Shownieuws

Floortje Smit tekent binnenkort een platencontract bij haar management. De Idols-finaliste kreeg geen overeenkomst bij Sony BMG. Dat werd donderdag bekend.

Floortje Smit tekent binnenkort een platencontract bij haar management. Het is de eerste keer dat The Entertainment Group een dergelijke constructie aangaat. Dat laat het management van de Idols-finaliste vrijdag weten. Het is niet precies bekend wanneer de overeenkomst ondertekend wordt. Donderdag werd bekend dat de 22-jarige zangeres geen platencontract bij Sony BMG krijgt aangeboden.

Het is nog niet zeker dat The Entertainment Group de eerste cd van Floortje inderdaad uitbrengt. Ook wanneer het debuutalbum moet verschijnen is nog onduidelijk. "We houden alle mogelijkheden open. Als er interesse is, kunnen we de cd van Floortje ook via een platenmaatschappij uitbrengen", zegt woordvoerder Hans van der Veen.

De komende tijd gaat het bedrijf met componisten aan de slag, om de juiste nummers voor Floortje te laten schrijven. Van der Veen: "Het is een meid van 22, dus operamuziek is niet aan haar besteed. Maar verder ligt het nog open welk repertoire er op haar album komt."

Floortje is op dit moment druk met optredens. Aan het einde van de maand is ze te gast bij Gordon, Gerard Joling en Rene Froger tijdens hun 'Toppers in concert'. Daarnaast moet de zangeres Raffaëla bij optredens vervangen, nu de Idols-winnares vanwege bekkeninstabiliteit op doktersadvies drie maanden rust houdt. Floortje heeft hierover gemengde gevoelens. Van der Veen: "Het is voor haar een goede kans, maar ze was wel geschokt toen ze het slechte nieuws over haar vriendin Raffaëla hoorde."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen