Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Racoon krijgt goud tijdens Bevrijdingsfestival

Shownieuws

Racoon heeft vrijdag een gouden plaat gekregen voor hun eerste album Till Monkeys Fly. Het album werd al in 2000 uitgebracht, maar is nu pas een succes.

Racoon heeft vrijdag tijdens Bevrijdingspop in Haarlem een gouden plaat gekregen voor het eerste album 'Till monkeys fly' uit 2000. Dat betekent dat er veertigduizend exemplaren van zijn verkocht. De Nederlandse heren kreeg de plaat uit handen van Daan van Rijsbergen, die bij Sony Music aan de wieg stond van hun carrière.

Racoon werd in 1997 opgericht en brak vorig jaar door bij het grote publiek. Het album 'Another day' behaalde de platina status. De hitsingle 'Love you more' werd onlangs uitgeroepen tot meest gedraaide single op 3FM. In maart ontvingen de bandleden een Edsion Music Award voor beste band van Nederland.

De Zeelanders hebben geen verklaring voor hun succes. Wel noemen ze hun timing goed. "De insteek was met een akoestische gitaar mooie liedjes te maken. En dat mag weer", zei drummer Paul Bukkens in een interview met Novum Nieuws. "Je hoort tegenwoordig Jack Johnson op de radio, net als vele andere singer-songwriters. In die stroming zitten we wel. Dus dat komt mooi samen."

Onder anderen cabaretduo Veldhuis en Kemper, Vaya con Díos en Pete Philly & Perquisite zijn op Bevrijdingsdag te zien op het festival in Haarlem.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen