Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brace wil jongeren bewust maken van vrijheid

Shownieuws

Brace wil jongeren bewust maken van het feit dat wij in vrijheid leven. Hij is dit jaar samen met The Sheer en Lange Frans en Baas B ambassadeur van de vrijheid

Zanger Brace wil jongeren ervan bewust maken dat Nederland een vrij land is. "Het is gewoon lekker vrij te zijn. Vijf mei is de dag van de vrijheid. We vieren het godzijdank nog steeds en daar ben ik trots op", vertelt hij aan Novum Nieuws.

Brace is dit jaar samen met The Sheer en Lange Frans en Baas B ambassadeur van de vrijheid. De artiesten gaan vrijdag langs bevrijdingsfestivals om mensen bewust te maken van hun vrijheid. Ze doen dit onder het motto 'Vrijheid maak je met elkaar'.

De artiesten vragen tijdens de optredens ook aandacht voor verschillende goede doelen. The Sheer doet dat voor de stichting Mensen in Nood. Brace staat met de Colombiaanse zanger Don Po Po op het podium voor War Child. Lange Frans en Baas B vragen namens Amnesty aandacht voor de schending van mensenrechten in de strijd tegen terrorisme.

De artiesten willen volgens Lange Frans toch vooral optreden. "Wij gaan 27 minuten muziek maken en maar drie minuten lullen", vertelt hij. "Ik vind eigenlijk niet dat het aan ons is te praten. Voor ons is het belangrijker muziek te maken."

Als ambassadeur van de vrijheid bekleden de muzikanten een voorbeeldfunctie. Lange Frans en Baas B zeggen zich daardoor niet te laten leiden. "We doen gewoon ons ding, maar als als ambassadeur gevraagd worden, zijn we ons wel bewust van het feit dat we een hoop mensen kunnen bereiken op die manier." Brace leeft bewuster met het idee dat hij een voorbeeldfunctie bekleedt, vooral voor jongeren. "Heel veel jongeren kijken en luisteren naar mij en mijn muziek. De dingen die ik doe, moeten wel een goede invloed hebben."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen