Kies je favoriete radiostation

Dossiers

SBS: RTL loopt achter de feiten aan

Shownieuws

RTL haakt niet snel genoeg in op nieuwe ontwikkelingen. Dat vindt concurrent SBS. "Het is opmerkelijk voor een marktleider: ze lopen achter de feiten aan."

Het mediabedrijf RTL haakt niet snel genoeg in op nieuwe ontwikkelingen. Dat vindt SBS, zegt woordvoerder Eric Dekker. "Het is opmerkelijk voor een marktleider: ze lopen achter de feiten aan." Beide omroepen willen in het najaar een ijsdansshow uitzenden. RTL noemt de beschuldiging onterecht. "Wij kwamen in het najaar als eerste met een plan voor een ijsdansprogramma, dus ik snap die opmerking niet", zegt woordvoerder Onno Posthuma.

Zowel in 'Dancing on ice'(RTL4) als in 'Sterren dansen op het ijs'(SBS6) gaan bekende Nederlanders met professionals op een ijsvloer dansen. SBS is al maanden bezig met de voorbereidingen op het programma. Inmiddels heeft een aantal BN'ers toegezegd, onder wie zanger Jody Bernall, ex-Idol Maud en schaatser Erik Hulzebosch. Nance en Gerard Joling gaan het ijsspektakel presenteren.

De enige zekerheid rond het programma 'Dancing on ice' is tot nog toe de jury. Schaatslegenden Sjoukje Dijkstra en Joan Haanappel hebben toegezegd daarin te gaan zitten. "We werken het plan eerst rustig uit. We komen pas met namen naar buiten als we zeker zijn van de deelname van een bepaalde BN'er", zegt Posthuma. RTL denkt de deelnemers in juli te kunnen presenteren.

RTL kocht het format voor 'Dancing on ice' in Engeland, waar al eerder een programma onder die naam te zien was. De omroep onderneemt geen juridische stappen, zegt Posthuma. "Het programma van SBS lijkt wel heel erg op dat van ons. Maar omdat wij dit programma niet zelf hebben ontwikkeld, is het niet aan ons om naar de rechter te stappen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen