Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Band All-Music maakt 'music for all'

Shownieuws

De Nederlandse band All-Music maakt 'music for all', daar zijn de bandleden van overtuigd. Het debuutalbum 'Seasons of love' is sinds maandag verkrijgbaar.

De Nederlandse band All-Music maakt 'music for all', daar zijn de bandleden van overtuigd. "Ons repertoire is ongelooflijk groot, omdat we putten uit nummers uit musicals. Alleen al daarom zit er voor iedereen wat tussen", verklaart bandlid Oren Schrijver. Zijn collega Jurgen Stein benadrukt dat de muziek van de band niet alleen interessant is voor fanatieke musicalfans. "Het is een combinatie van musical en pop. Dat maakt het anders en uniek en dus voor een grote groep mensen lekkere muziek."

Het eerste album van All-Music, 'Seasons of love', is maandag gepresenteerd in Amsterdam. De zogeheten vocal zanggroep, die naast Schrijver en Stein bestaat uit Joël de Tombe en Edwin Jonkers, kreeg het eerste exemplaar uit handen van Sylvana Simons en Cas Jansen. Op het schijfje staan moderne versies van onder meer 'Singin' in the rain', 'Everytime we say goodbye', 'Good vibrations' en de eerste single, 'Seasons of love'. Alle liedjes zijn bewerkt door de bekende componist John Ewbank.

Cas Jansen is vooral onder de indruk van de uitstraling van de jongens die hij 'ijzersterk' noemt. Andere aanwezige BN'ers sluiten zich daarbij aan, hoewel zanger Jim vooral te spreken is over de stemmen. "Die zijn krachtig en harmonieus", zegt hij tegen Novum Nieuws. Voormalig Idols-collega Hind vindt dat ook. "Ik ben erg benieuwd hoe Nederland hierop gaat reageren."

Presentatrice Tooske Ragas ziet dat aan het uiterlijk van de bandleden 'alles klopt', maar vindt zichzelf te oud om ze sexy te vinden. Haar echtgenoot Bastiaan Ragas vindt de jongens, in leeftijd variërend van 25 tot 33 jaar, helemaal niet te jong voor haar. Hij vermoedt dat zijn vrouw, die volgende maand 32 wordt, terughoudend is omdat ze is getrouwd. "Klopt", grapt Tooske. "Ik heb alleen nog maar oog voor Bastiaan."

All-Music bestaat weliswaar uit getalenteerde zangers, de danspasjes moeten volgens de jongens door sommigen van hen nog flink worden geoefend. Jonkers, de enige donkere jongen van het vierkoppige gezelschap, heeft volgens zijn collega's het minste ritmegevoel van allemaal. "We zijn geen van allen dansers, maar de één pikt het wat sneller op dan de ander. En ja, ik dus als laatste", lacht hij. "Ze noemen me niet voor niets een bounty: zwart van buiten, wit van binnen."

Tijdens het optreden voor de cd-presentatie ging gelukkig alles zoals het hoort, zegt Jonkers. "Zo zie je maar weer dat ik het op het juiste moment toch goed doe."

'Seasons of love' ligt sinds maandag in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen