Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse website wint internet-Oscar

Shownieuws

De Nederlandse site Fabchannel.com heeft een Webby Award gewonnen in de categorie muziek. De Amerikaanse prijs gaat door het leven als de Oscar voor internet.

De Nederlandse concertsite Fabchannel.com heeft een Webby Award gewonnen in de categorie muziek. De Amerikaanse prijs gaat door het leven als de Oscar voor internet. Fabchannel versloeg onder meer de websites van popmuzikant Beck en de Amerikaanse nationale radiozender NPR.

Begin april werd Fabchannel genomineerd voor Webby Awards in de categorieën muziek en evenementen. De website wordt gemaakt vanuit een kantoor aan het Max Euweplein in Amsterdam en vanuit een studio in de nabijgelegen Amsterdamse popzaal Paradiso. Op de website zijn ongeveer 650 popconcerten gratis terug te zien. Op 12 juni neemt een delegatie van Fabchannel de prijs in ontvangst tijdens een gala in New York.

Fabchannel is trots op de internationale erkenning voor de website. "Deze beloning betekent veel", zegt woordvoerder Joost de Wit. "We maken de site maar met een kleine club mensen." De Wit noemt het aanbod van de site het belangrijkste onderdeel van Fabchannel. "Mensen uit de hele wereld ontdekken op onze site nieuwe muziek. Deze prijs biedt ons de mogelijkheid verder te groeien. Het wordt nu alleen maar makkelijker van artiesten toestemming te krijgen hun concerten op te nemen en uit te zenden."

De verkiezing vond voor de tiende keer plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen