Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nana Mouskouri luidt televoting Songfestival in

Shownieuws

Nana Mouskouri luidt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival de telefonische puntentelling in. Ze start de beltijd met behulp van een zandloper.

Nana Mouskouri luidt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival de telefonische puntentelling in. De 70-jarige Griekse zangeres geeft door het omdraaien van een zandloper het startschot voor de tien minuten beltijd, meldt de Griekse omroep ERT dinsdag.

Mouskouri, die momenteel bezig is met haar afscheidstournee, vertegenwoordigde in 1963 Luxemburg op het liedjesfestijn. Met het lied 'A force de prier' behaalde de zangeres met de karakteristieke zwarte bril en haar halflange sluikhaar de achtste plaats. In maart gaf ze nog een uitverkocht concert in Nederland in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

De repetities voor de halve finale op 18 mei in het Oaka-complex in Athene starten donderdag. Helena Paparizou, de Griekse winnares van vorig jaar, vertolkt tijdens de finale op 20 mei twee nummers. Behalve haar winnende Songfestivalliedje 'My number one' presenteert ze haar nieuwe single 'Mambo'.

De dames van het Nederlandse Treble strijden in de halve eindstrijd met het nummer 'Amambanda' voor een plaats in de finale. In de meest recente opiniepeilingen op internet eindigen Caroline en de zusjes Djem en Nina in de middenmoot en gaat de overwinning naar de Vlaamse zangeres Kate Ryan met het nummer 'Je t'adore'. Ook de Griekse zangeres Anna Vissi gooit in de polls hoge ogen met het lied 'Everything'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen