Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerika wordt wakker met Whoopi

Shownieuws

Whoopi Goldberg begint deze zomer een dagelijks ochtendprogramma voor de Amerikaanse omroep Clear Channel Radio. Vanaf 31 juli is ze elke werkdag te horen.

(Novum/AP) - Whoopi Goldberg begint deze zomer een dagelijks ochtendprogramma voor de Amerikaanse omroep Clear Channel Radio. Vanaf 31 juli is ze elke werkdag van 05.00 uur tot 09.00 uur te horen in het rechtstreekse programma 'Wake up with Whoopi'. Dat maakte de 50-jarige actrice maandag bekend. Het is nog niet bekend welke radiozenders van Clear Channel het programma uitzenden.

Goldberg wil haar luisteraars met het ochtendprogramma met een goed gevoel uit bed halen. In de radioshow voert ze komische sketches op en belt ze met luisteraars. "Ik ga met mensen praten en mensen gaan met mij praten. Ik zal zingen en dansen in mijn stoel. Ik wil gewoon een fijne tijd in de ochtend hebben."

De actrice hoopt dat ze haar eigen muziek mag uitzoeken van Clear Channel. "Ik heb vreselijk veel prachtige muziek op mijn iPod staan. Alles van Shaggy tot Pavarotti, Tony Bennett en Warren Zevon."

In de jaren negentig presenteerde Goldberg de talkshow The Whoopi Goldberg Show op de Amerikaanse televisie. Het programma werd na een half jaar van de buis gehaald vanwege tegenvallende kijkcijfers. Goldberg was nog niet eerder actief op de radio, maar verklaarde dat wel altijd graag te willen. "Ik heb tot nu toe nog nooit de kans gekregen een radioprogramma te presenteren. Deze mogelijkheid kwam op het juiste moment."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen