Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sommerset maakt na dertig jaar comeback

Shownieuws

Sommerset maakt na dertig jaar een comeback. De countrygroep treedt op 13 augustus voor het eerst in de originele samenstelling weer op in Oosterhout.

Sommerset keert na dertig jaar terug op het podium. De Nederlandse countrygroep treedt op 13 augustus voor het eerst sinds de jaren zeventig weer in de originele samenstelling op tijdens het Floralia Countryfestival in Oosterhout. Ongeveer dertig jaar geleden verwierf de band uit Driebergen bekendheid met nummers als 'Almost persuaded' en 'Another lonely night'.

Basgitarist Ernst Makily nam het initiatief om de bandleden weer bij elkaar te halen. Zij waren zonder uitzondering onmiddellijk voor het idee te porren, vertelt zangeres Rosina Louwaars aan Novum Nieuws. De band laat het niet bij een eenmalige reünie. Gestreefd wordt naar een serie van minimaal vijf optredens.

De zes mannlijke en een vrouwelijk bandlid zijn inmiddels druk aan het repeteren voor hun comeback. "We gaan onze oude hits aanvullen met actuele nummers van Shania Twain en LeAnn Rimes", vertelt Louwaars. Ze vond het weerzien met haar mannelijke collega's 'hartstikke leuk'. "Ik dacht dat ze heel dik waren geworden, maar ze hebben allemaal nog best een goed figuur. Ze zijn alleen grijs", lacht ze. Zelf gaat de zangeres de komende tijd een beetje lijnen en gezond eten.

Louwaars verliet Sommerset in 1976 en werd opgevolgd door Astrid Marz. In 1978 vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisie Songfestival met de groep Harmony. Met het liedje 't Is ok' werd de dertiende plaats behaald. De laatste jaren startte Louwaars met haar echtgenoot diverse ondernemingen, waaronder een reclamebureau en een computerbedrijf. Een nieuw album van Sommerset wordt nog niet verwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen