Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Konijntje klopt Borsato

Shownieuws

De single 'Lief klein konijntje' van zanger Henkie verovert de hitlijsten. Het nummer staat momenteel op nummer 1 in de Download chart van radio 538.

De single 'Lief klein konijntje' van zanger Henkie verovert de hitlijsten. Het nummer staat momenteel op nummer 1 in de Download chart van Radio 538. De nieuwe single 'Rood' van Marco Borsato staat op de tweede plaats; Shakira volgt op de derde. 'Lief klein konijntje' staat ook bovenaan de PartyHits top 20.

Het nummer, over een konijntje met een vlieg op zijn neus, werd de zanger aangereikt door zijn zoon Marcel. "Mijn zoon is dj. Het liedje werd gezongen op een bruiloft waar hij moest werken. Hij wilde daar iets mee doen en dacht toen aan mij", verklaart Henkie.

Lief klein konijntje' was al een bescheiden hit tijdens carnaval en bij de après-ski in wintersportplaatsen. Dat de plaat nu op het punt staat door te breken, heeft de zanger vooral te danken aan Patrick Kicken. De dj van Veronica draaide de afgelopen drie weken het nummer elke ochtend.

Door de simpele tekst - in totaal vier regels - en een herkenbare melodie, 'Glory, glory halleluja', is het een aanstekelijk nummer. Kicken beaamt dit. "Het is een erg aanstekelijk nummertje dat de hele dag in je kop blijft zitten."

Henkie zegt verrast te zijn door het succes. "Ik had dit niet verwacht. Het is geweldig." De zanger, die eerder een hit had met 'De fiets', geniet van alles wat er bij de roem komt kijken. "Gisteren werd er aandacht aan mij besteed bij Talpa. Ik ben al bij verschillende radiostations langs geweest en heb de komende tijd veel optredens." De 60-plusser heeft nog niet nagedacht over het verloop van zijn carrière. "Ik zie het wel, als er weer iets nieuws op me afkomt."

Oorspronkelijk waren duizend exemplaren van de single gedrukt. Wegens het succes is het nummer opnieuw uitgebracht. De plaat ligt sinds donderdag weer in de winkel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen