Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Normaal creatief gered door het theater

Shownieuws

De optredens in het theater zijn de creatieve redding voor Normaal geweest. Zanger Bennie Jolink probeert in het theater veel nieuwe muzikale dingen uit.

De optredens in het theater zijn de creatieve redding voor Normaal geweest. Zanger Bennie Jolink vertelt aan Novum Nieuws dat hij in het theater nieuwe muzikale dingen uitprobeert, die hij later tijdens de versterkte concerten van de band kan toepassen. "En daarnaast krijg ik door het spelen in het theater weer zin in de optredens in feesttenten."

Normaal besloot zes jaar geleden na de release van het akoestische album Effe Zitten ook in het theater te gaan spelen. Jolink zegt veel plezier aan de ingetogen concerten te beleven. "Rond mei, als het weer mooi weer wordt, stoppen we altijd met de theatertour. Op dat moment ben ik altijd weer heel hongerig om weer elektrisch in een feesttent te spelen. Dingen doen die in het theater niet kunnen."

Jolink wil het één alleen niet voor het ander inruilen. "Schaatsen doe je in de winter en motorcrossen in de zomer, zeg ik altijd. Je moet de verschillende optredens alleen niet door elkaar heen gaan doen. Daar raak ik van in de war."

In de jaren negentig kon Jolink door ziekte en vermoeidheid minder tournees met Normaal afwerken. De zanger is de laatste twee jaar door een gezonde levensstijl fitter dan ooit tevoren. "We doen nu meer optredens dan ooit en nemen veel muziek op. Aan stoppen denk ik ook niet. Ik vind Normaal nog leuk genoeg."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen