Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Politicus hekelt Tom Cruise om echo's

Shownieuws

Tom Cruise gaf het verkeerde voorbeeld met de aanschaf van een echoapparaat, zegt een Californische politicus. Cruise wilde naar zijn nog ongeboren baby kijken.

(Novum/AP) - Tom Cruise gaf het verkeerde voorbeeld toen hij vertelde een echoapparaat te hebben waarmee hij naar zijn toen nog ongeboren baby kon kijken. Dat zegt de Californische politicus Ted Lieu woensdag. Vorige maand werd bekend dat Cruise thuis zelf echo's maakte van de buik van zijn toen nog zwangere verloofde Katie Holmes.

De Democraat Lieu is bang dat mensen door de uitlatingen acteur op het idee worden gebracht zelf ook een echoapparaat aan te schaffen. Bij onzorgvuldig gebruik van de machine kan de gezondheid van foetussen in gevaar worden gebracht. Een echoapparaat heeft als belangrijkste functie het controleren van de gezondheid van ongeboren baby's.

Lieu heeft een wet voorbereid die in Californië de verkoop van echoapparaten aan niet-medici moet verbieden. "Er is geen enkele reden voor een niet-medicus om een dergelijk apparaat te gebruiken", zegt de politicus.

De 43-jarige Cruise en de 27-jarige Holmes kregen op 18 april in Los Angeles hun eerste kind. Het meisje kreeg de naam Suri. Haar naam stamt uit het Hebreeuws of het Perzisch en betekent volgens het paar 'prinses' of 'rode roos'. Cruise trekt deze week door Europa om zijn nieuwe film Mission Impossible III te promoten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen