Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lange Frans en Baas B. niet alleen uit op geld

Shownieuws

Lange Frans en Baas B. treden niet altijd op voor geld. "Het is heel simpel: 360 dagen per jaar gaat het om de flappen en vijf dagen doen we iets uit het hart."

Lange Frans en Baas B. treden niet altijd op voor geld. "Het is heel simpel: 360 dagen per jaar gaat het om de flappen en vijf dagen doen we iets uit het hart", zegt Lange Frans donderdag in dagblad Nrc.next. Op Bevrijdingsdag zijn de twee rappers te zien en horen op vier bevrijdingsfestivals. Ze krijgen hiervoor de helft van hun normale gage. Lange Frans en Baas B. vinden dit geen enkel probleem. "Vier keer op één dag voor 25.000 mensen staan, dat is vet."

De rappers zijn dit jaar zogenoemde ambassadeurs van de vrijheid. Ze maken vrijdag een tournee langs de bevrijdingsfestivals van Almere, Amsterdam, Utrecht en Wageningen. Aanvankelijk zouden Lange Frans en Baas B. ook in Haarlem te zien zijn. Op dit bevrijdingsfestival zijn ze echter niet meer welkom na het 'ijsblokjesincident'. De organisatie in Haarlem vindt dat de twee rappers geen geloofwaardige ambassadeurs van de vrijheid meer zijn sinds Lange Frans in maart een fan sloeg wegens het gooien van een ijsblokje.

De klap van Lange Frans kreeg veel aandacht. De rapper vindt dit overdreven, omdat hij enkele dagen na het incident openlijk zijn spijt betuigde. "Dat de rest van Nederland daarover doorpraat, zegt wel iets ja. Kennelijk is er erg weinig om over te praten." Zaterdag verklaarde de moeder van Lange Frans dat ze de beslissing van het bevrijdingsfestival in Haarlem begrijpt. Ze vindt dat haar zoon geen ambassadeur van de vrijheid meer kan zijn omdat hij iemand heeft geslagen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen