Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Minister Pechtold bekommert zich om apen

Shownieuws

Het is belangrijk om bedreigde apensoorten te redden, vindt minister Pechtold. "Het is van belang om de apen, waar wij dicht bij staan, onder ons te houden".

Het is belangrijk om met uitsterven bedreigde apensoorten te redden. Dat vindt minister voor Bestuurlijke Vernieuwing Alexander Pechtold (D66) . "Het is van belang om de apen, waar wij toch heel dicht bij staan, onder ons te houden", zegt Pechtold tegen Novum Nieuws. De 40-jarige bewindsman was woensdag samen met zijn dochter Elske bij de première van 'Pluk redt de dieren' in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

De theatervoorstelling 'Pluk redt de dieren' is gebaseerd op het gelijknamige boek van de in 1995 overleden Annie M.G. Schmidt. Dit vervolg op 'Pluk van de petteflet' verscheen in 2004. 'Pluk redt de dieren' is ontstaan uit verhalen van Schmidt, die in de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn gepubliceerd in het tijdschrift Margriet. De originelen hiervan werden als verloren beschouwd. De documenten doken echter op in het huis van de in 2004 overleden Fiep Westendorp, de vaste illustrator van Annie M.G. Schmidt.

Van het boek 'Pluk redt dieren' zijn in het eerste jaar na uitkomst meer dan honderdduizend exemplaren verkocht. In 2005 verkoos de Kinderjury in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 9 jaar het als beste kinderboek. Het verhaal van 'Pluk redt de dieren' gaat over de vriendschap tussen Pluk en Spijtebijt. De twee jongetjes komen samen in een avontuur terecht waarbij dieren een belangrijke rol spelen.

De regie van 'Pluk redt de dieren' is in handen van Bruun Kuijt, die in 2004 ook verantwoordelijk was voor 'Pluk van de petteflet'. Deze voorstelling won in dat jaar de ANWB Publieksprijs voor Beste Kleine Musical Productie. De tournee van 'Pluk redt de dieren' duurt tot en met februari.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen