Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna en Chili Peppers mogelijk naar ander label

Shownieuws

Grote namen als Madonna en de Red Hot Chili Peppers hebben binnenkort mogelijk een nieuwe werkgever. Platenlabel EMI wil Warner Music overnemen.

Grote namen als Madonna en de Red Hot Chili Peppers hebben binnenkort mogelijk een nieuwe werkgever. Platenlabel EMI maakte woensdag officieel bekend dat het maandag een bod heeft uitgebracht op Warner Music. EMI en Warner zouden met een fusie 25 procent van de wereldwijde muziekverkoop in handen krijgen.

EMI probeert alle aandelen van Warner Music te bemachtigen. Het Britse platenlabel laat weten dat het 28,50 dollar (22,50 euro) per aandeel wil neertellen. Aandeelhouders krijgen gedeeltelijk uitbetaald in geld en deels in aandelen van EMI. De directie van Warner Music zei dinsdag niet te willen praten over een overname. EMI hoopt dat de aandeelhouders van het moederbedrijf Time Warner de directie op andere gedachten brengen.

Bij Warner Music staan behalve Madonna en Red Hot Chili Peppers wereldsterren onder contract als Neil Young, James Blunt, Craig David en Eric Clapton. EMI Group bezit nu al de platenlabels Parlophone en Virgin. Deze labels brengen albums uit van onder anderen Robbie Williams, Coldplay, Gorillaz en Norah Jones.

Enkele jaren geleden mislukte een poging van EMI om Warner Music in te lijven. Het platenlabel zag zijn marktpositie bedreigd door de fusie van Sony Music en BMG tot SonyBMG. Warner Music is nu nog onderdeel van Time Warner. Het Amerikaanse concern bezit verder onder meer internetaanbieder America Online en de tv-zenders HBO en CNN.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen