Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Catherine Deneuve bij Weens homofestival

Shownieuws

Catherine Deneuve is later deze maand aanwezig bij een homo-benefietgala in Wenen. Daar wordt geld ingezameld voor mensen zijn besmet met hiv of aids

(Novum/AP) - De Franse actrice Catherine Deneuve is later deze maand aanwezig bij een homo-benefietgala in Wenen. Dat maakte de organisatie van het evenement Life Ball woensdag bekend. De organisatie zamelt geld in voor mensen zijn besmet met hiv of aids.

De 62-jarige filmster reikt tijdens de veertiende editie van het jaarlijkse gala een prijs uit aan de internationale hulporganisatie Artsen zonder Grenzen. De artsenorganisatie krijgt een prijs voor het project Samba, dat zich richt op de vroege ontdekking van hiv bij baby's.

Op de gastenlijst van het gala op 20 mei staan verder beroemdheden als Sharon Stone, Naomi Campbell en Anastacia. Het evenement, dat bekendstaat om zijn extravagante kostuums, is uitverkocht en trekt naar verwachting duizenden belangstellenden. Vorig jaar werd een miljoen euro opgehaald.

Deneuve werd in 1964 wereldwijd bekend met haar rol in de film 'Les parapluies de Cherbourg'. Daarna speelde ze in tientallen Europese en Amerikaanse films. In 2000 had ze een rol in Lars von Triers 'Dancer in the dark'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen