Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bon Jovi biedt onbekende bands een kans

Shownieuws

Bon Jovi biedt een onbekende Nederlandse band de kans om in het voorprogramma te spelen. Nog niet doorgebroken bands kunnen een demo opsturen naar 3FM.

Bon Jovi biedt een onbekende Nederlandse band de mogelijkheid om in het voorprogramma van de Amerikaanse band te spelen. Nog niet doorgebroken bands kunnen een demo opsturen naar het 3FM-programma 'That's life'. Dat maakte de radiozender woensdag bekend.

De leden van Bon Jovi kiezen na het beluisteren van de demo's zelf de band die zij het beste vinden. De winnaar mag dan een kwartier lang spelen voorafgaand aan het concert van Bon Jovi op 25 mei in Nijmegen.

Jon Bon Jovi, de zanger van de groep, verklaart dat de bandleden alleen op zoek zijn naar bands, niet naar individuele artiesten. "Die hebben via programma's als Idols al genoeg kans om zichzelf in de kijker te spelen." Het maakt de zanger niet uit wat voor genre de bandjes spelen. "Als het maar goed klinkt. Een sterk en origineel lied is belangrijk. En natuurlijk moeten ze ook een goede liveshow kunnen neerzetten."

Bon Jovi biedt niet alleen in Nederland beginnende bands de mogelijkheid om in het voorprogramma te spelen. Ook in de Verenigde Staten kregen groepen deze mogelijkheid tijdens de 'Have a nice day'-tour. Deze bands streden vervolgens tegen elkaar in de competitie 'Have a nice gig'. De winnaar van deze competitie won een platencontract.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen