Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnieuw filmprijs voor Off Screen

Shownieuws

Off Screen heeft de tweede filmprijs in een maand gewonnen. Dinsdag kreeg de film op het World Fest Independent Film Festival in Houston de Special Jury Award.

De Nederlandse film Off Screen heeft de tweede filmprijs in een maand binnengesleept. Dinsdagavond kreeg de film op het World Fest Independent Film Festival in Houston de Special Jury Award. Het is de vierde internationale filmprijs voor de productie. Vorige maand ontving Off Screen al de Jury Prize op het Philadelphia Film Festival.

Off Screen won in september op het filmfestival in het Canadese Montréal de Grand Prix Des Amériques voor Beste Acteur (Jan Decleir) en Beste Film. In februari werd de film tijdens het Oporto International Film Festival in de Portugese stad Porto onderscheiden met The Best Directors Award.

De film met Jan Decleir en Jeroen Krabbé in de hoofdrol vertelt het verhaal van de gijzeling in de Amsterdamse Rembrandttoren in maart 2002. De gijzelnemer protesteerde met zijn actie tegen de breedbeeldtelevisie van Philips. Hij dacht dat de zwarte balken in zijn breedbeeldtelevisie verborgen codes bevatten. De man schoot zichzelf door het hoofd nadat bleek dat Philips in het naastgelegen gebouw gevestigd was.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen