Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van Nie en Dulfer maken samen muziekprogramma

Shownieuws

Nada van Nie en Candy Dulfer gaan een muziekprogramma maken voor NPS. Candy presenteert het en Nada werkt achter de schermen.

Presentatrice Nada van Nie en saxofoniste Candy Dulfer gaan samen een programma maken voor de NPS. Dit vertellen zij in een interview met het glamourblad Glossy. Dulfer presenteert het programma; Van Nie werkt achter de schermen. Elke aflevering bezoeken de dames een muzikant in zijn eigen leefomgeving. Half juni is de pilot op televisie te zien. Die gaat over Eurythmics-zanger Dave Stewart.

Van Nie en Dulfer zijn al lang 'hartsvriendinnen'. "Onze moeders zijn vanaf hun 11e beste vriendinnen. We zijn praktisch samen opgegroeid. Als we samen zijn, voelt het net alsof we zusjes zijn." Het idee voor het programma ontstond toen Van Nie, die een regieopleiding heeft gevolgd, Dulfer enige tijd met de camera volgde voor een korte film. "Dat beviel ons allebei heel goed. We zijn toen verder gaan denken en kwamen tot de conclusie dat er een leuk programma in zou zitten."

Volgens Dulfer wordt het programma anders dan andere interviewprogramma's. "Als muzikant hoor ik vaak geweldige verhalen in de kleedkamer. Dat zijn de echte levensverhalen, niet de geijkte dingen die je in interviews terugziet", zegt zij. "Ik ben vooral geïnteresseerd in hoe het komt dat ze na al die jaren nog steeds met zoveel passie op het podium staan. Hoe het is begonnen dat weten we nu wel, maar wij gaan een stapje verder."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen