Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zieke Fats Domino zegt signeersessie af

Shownieuws

Fats Domino heeft door ziekte verstek laten gaan voor een signeersessie in New Orleans. De 78-jarige pianist wilde geld inzamelen voor slachtoffers van Katrina.

(Novum/AP) - Fats Domino heeft maandag vanwege ziekte verstek laten gaan voor een signeersessie in New Orleans. De 78-jarige pianist wilde met de sessie geld inzamelen voor een fonds dat slachtoffers van de orkaan Katrina helpt. Hij treedt zondag wel gewoon op tijdens het New Orleans Jazz & Heritage Festival.

Domino is niet ernstig ziek, verklaarde Adam Shipley van de organiserende Tipitina Stichting. Domino zou willen uitrusten voor het concert van zondag. "Hij voelt zich niet lekker en wil zondag absoluut van de partij zijn." Andere artiesten op het New Orleans Jazz & Heritage Festival zijn Paul Simon, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Lionel Richie en Elvis Costello.

In september was Domino een van de vele inwoners van New Orleans die getroffen werden door de watersnood die Katrina in de stad teweeg bracht. Hij moest enkele dagen na de ramp van het dak van zijn woning worden gered. Zijn huis staat in een van de lager gelegen wijken van New Orleans, die onder water kwamen te staan.

Zanger en pianist Antoine Domino verkocht als Fats Domino meer dan 110 miljoen platen. Hij scoorde tussen 1955 en 1960 meer dan twintig top 20-hits in de Verenigde Staten, waaronder Blueberry Hill en Ain't That A Shame. In 1986 werd hij toegevoegd aan de Amerikaanse Rock & Roll Hall Of Fame. Domino won een Lifetime Achievement Award tijdens de Grammy-award uitreikingen in 1987. De laatste jaren leefde de muzikant een teruggetrokken bestaan in New Orleans.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen