Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Publiek loopt voortijdig weg bij Babyshambles

Shownieuws

Ongeveer de helft van de mensen die aanwezig waren bij het concert van Babyshambles in Amsterdam heeft het einde van het optreden maandagnacht niet gezien.

Ongeveer de helft van de mensen die aanwezig waren bij het concert van Babyshambles in Amsterdam heeft het einde van het optreden maandagnacht niet gezien. Na twintig minuten had eenderde de niet-uitverkochte poptempel Paradiso verlaten. Het Nederlandse debuutoptreden van Pete Doherty en de zijnen duurde bijna twee uur.

Babyshambles betrad om 01.00 uur het podium, een half uur later dan gepland. Ondanks de vele media-aandacht voor de band krijgt Babyshambles in Nederland niet zo veel mensen op de been als in Engeland. Het optreden van een verdwaasd ogende Doherty viel bij een deel van het publiek niet goed. Zo gooide hij diverse malen zijn microfoon om en wisselde hij regelmatig van gitaar.

In eigen land staan de Engelsen bekend om de geruchtmakende verschijning op en naast het podium. Zo komt Doherty vaak te laat of zelfs helemaal niet opdagen. Zaterdag speelde Babyshambles nog zonder hem op een antiracismefestival in Londen. Doherty was eerder die dag gearresteerd, omdat The Sun foto's had gepubliceerd waarop hij heroïne bij een bewusteloos meisje naar binnen leek te spuiten. De zanger werd zondag op borg vrijgelaten en kon daardoor maandag aan een zesdaagse tournee door Europa beginnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen