Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter R. de Vries blijft SBS 6 trouw

Shownieuws

Peter R. de Vries heeft zijn contract bij SBS 6 tot de zomer van 2009 verlengd. In de media werd gezegd dat de misdaadverslaggever naar Talpa zou verhuizen.

Peter R. de Vries heeft zijn contract bij SBS 6 met drie jaar verlengd. De misdaadverslaggever is nu tot de zomer van 2009 met het programma 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever' bij de tv-zender te zien. Dat maakte SBS 6 maandag bekend.

In de media werd de afgelopen maanden gespeculeerd op een vertrek van De Vries bij SBS. Een overstap naar Talpa zou tot de mogelijkheden behoren. SBS-programmadirecteur Eric van Stade is verheugd dat hij de misdaadverslaggever voor zijn zender heeft behouden. "De kwaliteit van zijn uitzendingen is van een superieur en constant niveau. Als ik kijk welke misdrijven door zijn programma zijn opgelost, dan kan ik alleen maar erg blij en trots zijn dat Peter bij SBS 6 blijft."

De Vries begon elf jaar geleden op RTL 4 het misdaadprogramma 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever'. Hij was daarvoor misdaadverslaggever voor onder meer De Telegraaf en hoofdredacteur van het tijdschrift Aktueel. In 1998 stapte De Vries van RTL over naar SBS. Twee jaar geleden werd hij door het omroepvakblad Broadcast Magazine uitgeroepen tot omroepman van het jaar. In 2002 ontving hij een Academy Award en vorig jaar werd hij genomineerd voor De Gouden Televizier-Ring.

Vorig jaar beleefde De Vries een politiek avontuur met zijn Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV). Hij zag in december van een politieke carrière af toen bleek dat hij de door hemzelf opgeworpen kiesdrempel niet zou halen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen