Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden plaat voor Van Kooten en de Bie

Shownieuws

De cd-box Audiotheek van het duo Van Kooten en De Bie heeft de gouden status bereikt. Er zijn meer dan vijftienduizend exemplaren van de verzamelbox verkocht.

De cd-box Audiotheek van het duo Van Kooten en De Bie heeft de gouden status bereikt. Er zijn sinds de lancering in november meer dan vijftienduizend exemplaren van verkocht. Dat is maandag bekendgemaakt. Van Kooten en De Bie ontvingen ook al een Edison in de categorie kleinkunst/luisterlied voor hun Audiotheek.

De verzameling bevat de negen lp's en de maxi-single die Van Kooten en De Bie tussen 1967 en 1987 hebben gemaakt. Ook bevat de box de bonus-cd De Typeplanner met nieuw materiaal.

Kees van Kooten en Wim de Bie richtten op de middelbare school een cabaretduo op. Sinds 1963 werkten zij samen mee aan verschillende radio- en tv-programma's bij de Vara, waaronder het satirische tv-programma Hadimassa. In 1972 maakten zij de overstap naar de VPRO en richtten ze het Simplistisch Verbond op. Sinds 1988 nam het duo in Keek op de Week wekelijks de actualiteiten op de hak. In 1998 besloten de twee met hun gezamenlijke televisieoptredens te stoppen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen