Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film over 9/11 doet het goed in VS

Shownieuws

United 93, de film over het vierde vliegtuig dat op 11 september 2001 in de VS werd gekaapt, valt goed in de smaak bij Amerikaanse bioscoopbezoekers.

(Novum/AP) - United 93, de film over het vierde vliegtuig dat op 11 september 2001 in de Verenigde Staten werd gekaapt, valt goed in de smaak bij Amerikaanse bioscoopbezoekers. De productie bracht in zijn openingsweekeinde ruim negen miljoen euro op en bezet daarmee de tweede plaats in de boxoffice, de lijst van films met de hoogste omzet. Zeven van de tien mensen die de film bezochten, waren ouder dan 30 jaar en meer dan de helft van de bezoekers was getrouwd.

Aanvankelijk was filmstudio Universal huiverig voor de release van een film over de terreuraanslagen die met de gekaapte toestellen werden gepleegd. "Maar de bezoekeraantallen spreken voor zich", zegt een woordvoerder. "We kunnen nu met een gerust hart zeggen dat mensen klaar zijn voor een film over dit onderwerp." In United 93 komen de passagiers van het toestel in opstand tegen de kapers als ze beseffen wat hun lot is.

De boxoffice wordt aangevoerd door nieuwkomer RV, een familiekomedie met Robin Williams in de hoofdrol. In de film maakt een ontwrichte familie een roadtrip in de hoop dichter tot elkaar te komen. RV bracht in zijn eerste weekeinde bijna dertien miljoen euro op.

De Disneyfilm Stick It, met Jeff Bridges als aanvoerder van een turnteam voor pubermeisjes, kwam binnen op de derde plaats. De film zette bijna negen miljoen euro om.

In augustus komt in de VS nog een film uit over de aanslagen van '9/11', World Trade Center. De regie van de film is in handen van Oliver Stone en Nicolas Cage speelt de hoofdrol. De film gaat over twee politieagenten die vastzitten in het puin van de ingestorte torens van het WTC.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen