Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen invloedrijke Nederlanders in Time 100

Shownieuws

Streek vorig jaar Ayaan Hirsi Ali nog met de eer, dit jaar komen geen Nederlanders voor op de lijst van honderd meest invloedrijke personen ter wereld.

(Novum/AP) - Streek vorig jaar Ayaan Hirsi Ali nog met de eer, dit jaar komen geen Nederlanders voor op de lijst van honderd meest invloedrijke personen ter wereld. Het Amerikaanse opinieblad Time publiceert maandag de lijst met de mensen die volgens het blad onze blik op de wereld het sterkst bepalen.

Zo mag de Duitse bondskanselier Angela Merkel zich invloedrijk noemen, net als Oscarwinaars George Clooney en actrice Reese Witherspoon. Verder horen tot de meest invloedrijke personen de Venezolaanse president Hugo Chávez, de Israëlische premier Ehud Olmert, de lesbische comédienne Ellen DeGeneres, actrice Meryl Streep en U2-voorman Bono.

In totaal zijn geen 100, maar 104 namen opgenomen in categorieën als 'artiesten en entertainers', 'leiders en revolutionairen' en 'helden en pioniers'. Tom Anderson en Chris DeWolfe, de oprichters van de internetsite MySpace, en de voormalige Amerikaanse presidenten Bill Clinton en George Bush delen een plek. De lijst telt 79 mannen en 25 vrouwen uit 29 landen.

Time heeft apart een vermelding gemaakt van de vijftien machtigste koppels. Daartussen bevinden zich onder anderen Jay-Z en Beyoncé en Brad Pitt en Angelina Jolie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen