Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aaron Spelling verliest van verpleegster

Shownieuws

Aaron Spellings vroegere verpleegster stond in haar recht toen zij 600 brieven rondstuurde om aan informatie over Spelling te komen. Dat bepaalde de rechter.

(Novum/AP) - De Amerikaanse televisieproducent Aaron Spelling heeft een ronde verloren bij zijn gevecht tegen zijn voormalige verpleegster. In november sleepte hij Charlene Richards voor de rechter, omdat ze zich niet zou hebben gehouden aan haar geheimhoudingsplicht en omdat zij een brief verstuurde over vermeende seksuele intimidatie door de producer.

Richards stuurde aan meer dan zeshonderd actrices een brief met de vraag of zij door Spelling seksueel waren lastiggevallen. De rechter heeft nu bepaald dat de 56-jarige verpleegster zich niet schuldig heeft gemaakt aan smaad. Het schrijven van de brief hoort bij haar recht om informatie te verzamelen voor een rechtszaak. Wel kan Spelling zijn klacht over contractbreuk handhaven. Hij gaat in hoger beroep.

De verpleegster klaagde Spelling in januari aan vanwege seksuele intimidatie. Zo zou hij haar hebben gevraagd zich te kleden als een hoer. Ook zou hij haar hebben aangerand, gediscrimineerd en zonder reden hebben ontslagen. Richards eist minstens 25 duizend dollar (ruim twintigduizend euro) van de 82-jarige Spelling.

Spelling produceerde televisieseries als Charlie's Angels, Dynasty en Fantasy Island. Zijn dochter Tori is een bekende actrice. Ze speelde onder meer in Beverly Hills 90210, ook een serie van haar vader.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen