Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mogelijk slachtoffer rapper Proof overleden

Shownieuws

De man die vorige week in Detroit zou zijn neergeschoten door de Amerikaanse rapper Proof is dinsdag aan zijn verwondingen overleden. Proof overleed eerder.

(Novum/AP) - De man die vorige week in Detroit zou zijn neergeschoten door de Amerikaanse rapper Proof is dinsdag aan zijn verwondingen overleden. Dat laat het ziekenhuis in Detroit weten. De man is daarmee het tweede slachtoffer van de schietpartij, die vorige week dinsdag plaatsvond tijdens een illegaal feest in een club. Rapper en producer Proof overleefde de kogelregen evenmin.

De 30-jarige Proof sloeg de 35-jarige Keith Bender volgens de politie in Detroit met een pistool op zijn hoofd en schoot hem daarna door zijn hoofd. In een reactie zou de neef van Bender, uitsmijter Mario Etheridge, de rapper hebben neergeschoten.

De 28-jarige Etheridge is inmiddels aangeklaagd wegens het illegaal bezit en gebruik van een vuurwapen. De uitsmijter ontkent schuldig te zijn en is zondag op borgtocht vrijgelaten. Volgens zijn advocaat heeft hij gehandeld uit zelfbescherming. "Als er al een vuurwapen is gebruikt, dan was dat uit bescherming van zichzelf en anderen."

Proof, wiens echte naam Deshaun Holton was, maakte deel uit van D12, de rapformatie van zijn beste vriend Eminem. Hij wordt woensdag begraven in Detroit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen