Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Juanes wil dat westen verantwoordelijkheid neemt

Shownieuws

De westerse wereld moet zijn verantwoordelijkheid nemen in de strijd tegen drugs. Juanes vindt dat Colombia het drugsprobleem niet alleen kan oplossen.

De westerse wereld moet verantwoordelijkheid nemen in de strijd tegen drugs. Dat zegt de Colombiaanse zanger Juanes in Trouw van dinsdag. Het drugsprobleem in zijn thuisland kunnen de Colombianen volgens hem niet alleen oplossen. "De drugshandel heeft een groot deel van het land verperst. Maar de westerse wereld is uiteindelijk de grootste afnemer van al die drugs."

Juanes zet zich al jaren in voor Colombia. De 33-jarige zanger zamelt geld in voor Colombia Sin Minas. Die stichting helpt slachtoffers van landmijnen in het Zuid-Amerikaanse land. Tijdens zijn wereldtournees vraagt Juanes aandacht voor de drugsproblematiek in Colombia. Eind vorige maand gaf hij als ambassadeur van het anti-persoonsmijnenprogramma van de Verenigde Naties een concert in het Europees Parlement in Brussel.

De zanger heeft genoeg van alle negatieve publiciteit over Colombia. "Het land zit in een neerwaartse spiraal en de negatieve verhalen over drugs en drugshandel overheersen, terwijl het land zoveel moois heeft." Juanes wil met zijn muziek een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van zijn land. "We moeten Colombia immers ooit overdragen aan onze kinderen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen