Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice Rifka Lodeizen voelt zich vooral moeder

Shownieuws

Rifka Lodeizen voelt zich meer moeder dan actrice. "Je werkt in de film nu eenmaal meer niet dan wel", vertelt de 33-jarige actrice deze week in Mikro Gids.

Rifka Lodeizen voelt zich meer moeder dan actrice. "Je werkt in de film nu eenmaal meer niet dan wel", vertelt de 33-jarige actrice deze week in Mikro Gids. Net als voor Nederlandse vakgenoten blijft het voor haar moeilijk aan rollen te komen.

Lodeizen woont samen met televisieredacteur Caspar. Samen hebben ze een dochter van anderhalf. Na de geboorte van Pilar moest Lodeizen het even rustig aan doen. "Een zwangerschap is zo lijfelijk, en mijn lijf is in zekere zin ook mijn werk", vertelt de brunette. "Precies toen alles na een paar maanden weer een beetje strak was, ging het met het werk ook weer lopen. Dat kan toch geen toeval zijn."

Als actrice heeft zij na haar zwangerschap meer ervaringen om uit te putten. Zo moest Rifka tijdens een acteerworkshop een bevalling spelen. "Nou, dat had ik net zes weken eerder meegemaakt, dus dat ging verrassend goed."

Lodeizen werd vooral bekend als actrice in de films van mede-Amsterdammer Eddy Terstall. In 1997 had zij een spraakmakend optreden bij Paul de Leeuw waarin zij verklaarde lesbisch te zijn. Onlangs was zij te zien in de Net5-serie Evelien. In de televisiefilm Escort, die eind mei wordt uitgezonden, speelt zij de hoofdrol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen