Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sir Cliff wil langer genieten van royaly's

Shownieuws

Sir Cliff Richard steunt een campagne van de Britse muziekindustrie voor een uitbreiding van het aantal jaren waarin muzikanten royalty's krijgen voor hun werk.

Sir Cliff Richard steunt een campagne van de Britse muziekindustrie voor een uitbreiding van het aantal jaren waarin muzikanten royalty's krijgen. De 65-jarige zanger vindt dat muzikanten dezelfde rechten moeten krijgen als tekstschrijvers. Dat meldt de website van de BBC dinsdag. Componisten krijgen nu veel langer geld voor hun werk dan de uitvoerende artiesten.

Het recht op royalty's van uitvoerende artiesten vervalt in Groot-Brittannië nu nog na vijftig jaar. Componisten daarentegen ontvangen hun hele leven royalty's over hun werk en na hun dood worden de nabestaanden nog zeventig jaar uitbetaald. De Britse belangenorganisatie BPI wil dat de termijn waarbinnen muzikanten royalty's ontvangen, wordt uitgebreid tot zeventig jaar. De meeste artiesten profiteren dan hun hele leven financieel van hun werk.

De campagne die Sir Cliff steunt, moet ervoor zorgen dat de Britse regering een wetswijziging doorvoert. Het is nog niet bekend wanneer daarover wordt beslist. In Nederland hebben uitvoerende artiesten en componisten nu nog dezelfde rechten als hun collega's in Groot-Brittannië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen