Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Xander de Buisonjé wacht operatie aan stembanden

Shownieuws

Xander de Buisonjé wordt geopereerd aan zijn stembanden, waar zich een poliep bevindt. De vier weken stemrust bleken onvoldoende om te herstellen.

Xander de Buisonjé wordt geopereerd aan zijn stembanden, waar zich een poliep bevindt. De voorgeschreven periode van vier weken stemrust bleek onvoldoende om te herstellen. Dat maakt zijn management dinsdag bekend.

De 32-jarige zanger was donderdag voor controle in het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat het goedaardige gezwel er slecht uitzag. "Xander zelf vindt het uiteraard ook erg vervelend, maar is tegelijkertijd opgelucht dat door dit ingrijpen de pijn tijdens het zingen in de toekomst definitief zal weg zijn", vertelt manager Frank Boers.

Door deze operatie komen de geplande optredens voor de maanden april, mei en juni te vervallen. "Daar baalt Xander nog het meest van", zegt Boers. "Er stonden de komende weken rond de veertig optredens gepland en die kunnen nu helaas geen doorgang vinden."

De operatie vindt naar verwachting halverwege mei plaats, waarna enkele weken herstel moeten volgen. De komende periode doet De Buisonjé rustig aan. Momenteel verblijft de zanger in het buitenland voor een vakantie.

In maart onderbrak Xander zijn tournee vanwege de ontdekking van de poliep. Vorig jaar had de oud-zanger van Volumia! ook al last van zijn stem. Toen was een bacteriële infectie in de darmen de oorzaak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen