Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acht musicalnominaties voor Jesus Christ Superstar

Shownieuws

Jesus Christ Superstar heeft een recordaantal nominaties gekregen voor de John Kraaijkamp Musical Awards. De musical werd in acht categorieën genomineerd.

Jesus Christ Superstar heeft een recordaantal nominaties gekregen voor de John Kraaijkamp Musical Awards van dit jaar. De musical is in acht categorieën genomineerd, maakte de organisatie maandag bekend. De John Kraaijkamp Musical Awards worden op 22 mei in de Rotterdamse Ahoy' uitgereikt.

De nominaties zijn verdeeld over elf musicalproducties. Turks Fruit was na Jesus Christ Superstar de grote genomineerde: in vijf categorieën kan de musical prijzen in de wacht slepen. Als Op Het Leidseplein..., Cabaret, Beauty & The Beast, Jans, Jans & De Kinderen en Sweet Charity kregen er vier.

In de categorie 'beste mannelijke hoofdrol in een grote musical' werden Carlo Boszhard (Beauty & The Beast), Tony Neef (Sweet Charity), Martin van der Starre (Jesus Christ Superstar) en Ara Halici (Cabaret) genomineerd. Voor 'beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical' komen Jos Brink (Als Op Het Leidseplein...), Marijn Klaver (Pluk Redt De Dieren) en Antonie Kamerling (Turks Fruit) in aanmerking.

Brink en Kamerling waren niet verbaasd over hun nominatie. In SBS Shownieuws vertelde Brink het wel te hebben verwacht. "Het is geen ijdelheid, maar soms weet je dat zo'n nominatie aanstaande is." "Misschien is het stom om te zeggen, maar ik had wel op de nominatie gehoopt", zei een iets bescheidener Kamerling.

Chantal Janzen (Beauty & The Beast), Lone van Roosendaal (Sweet Charity), Casey Francisco (Jesus Christ Superstar) en Anne-Wil Blankers (Cabaret) werden genomineerd in de categorie 'beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical'. Voor 'beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical' werden de actrices Plien van Bennekom (Jans, Jans & De Kinderen), Jelka van Houten (Turks Fruit) en Ruth Kahmann (Muis) genomineerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen