Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cijfers 'M: I3' vallen ook tegen in Nederland

Shownieuws

'Mission: Impossible 3' heeft 'Ice Age 2' na zes weken van de troon gestoten als best bekeken bioscoopfilm in Nederland.

'Mission: Impossible III' (M: I3) heeft 'Ice age 2' na zes weken van de troon gestoten als best bekeken bioscoopfilm in Nederland. De opbrengst van M: 13 kwam desondanks niet boven de 431 duizend euro uit. Dat blijkt maandag uit cijfers van de Dutch Film Distributors' Association.

'Ice age: the meltdown' was in zijn eerste week nog goed voor bijna 1,3 miljoen euro. Ook 'Big moma's house' deed het in februari met ruim 600 duizend euro beter dan M: I3. 'War of the worlds', de vorige film van Cruise, leverde vorig jaar in Nederland in de eerste week ruim een miljoen euro op.

Ook in de Verenigde Staten bereikte M: I3 niet het verwachte kassasucces. De film kwam in zijn openingsweekeinde wel binnen op één in de Amerikaanse boxoffice, maar haalde niet meer op dan 38 miljoen euro. M: I3 ging in 56 landen in première, waaronder Nederland, en haalde een totaalomzet van 55 miljoen euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen