Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schnitzelparadijs doet het ook goed op televisie

Shownieuws

'Het schnitzelparadijs' was zaterdag de beste openingsfilm van de Telefilmreeks tot nu toe. Er keken 553 duizend mensen naar. De publiekswaardering was een 7,5.

'Het schnitzelparadijs' was zaterdag de beste openingsfilm van de jaarlijkse Telefilmreeks tot nu toe. Er keken 553 duizend mensen naar. Ook de publiekswaardering van een 7,5 - gemeten door Stichting Kijk- en Luisteronderzoek - is hoog, stelt entertainmentbedrijf The Publicity Company maandag.

Met 356 duizend bezoekers was 'Het schnitzelparadijs', gebaseerd op het gelijknamige boek van Khalid Boudou, vorig jaar een bioscoopsucces. De film vertelt het verhaal van een jonge Marokkaanse afwasser die verliefd wordt op een Nederlands meisje. Mounir Valentijn en Bracha van Doesburgh spelen de hoofdrollen. De regie was in handen van Martin Koolhoven.

Telefilms zijn Nederlandse speelfilms voor televisie, die inspelen op actuele maatschappelijke thema's. Dit jaar zijn dat onder meer 'Eilandgasten' en 'Bolletjes blues'. In totaal worden jaarlijks zes Telefilms gemaakt. Die zijn de komende weken op zaterdagavond te zien op Nederland 3.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen