Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dirty Pretty Things is Libertines zonder Doherty

Shownieuws

Dirty Pretty Things is eigenlijk The Libertines zonder Pete Doherty. Bandleider Carl Barat heeft in Didz Hammond een nieuwe spanningspartner gevonden.

Dirty Pretty Things is eigenlijk The Libertines zonder Pete Doherty. Nadat 1,5 jaar geleden duidelijk werd dat Doherty niet meer terugkeerde bij de Engelse rockgroep, vond bandleider Carl Barat in Didz Hammond een nieuwe spanningspartner. Op het debuutalbum 'Waterloo to anywhere' van Dirty Pretty Things gaat Barat dan ook verder waar hij met The Libertines was geëindigd.

Barat verklaarde bij de release van het tweede Libertines-album dat hij de met drugs- en justitiële problemen kampende Doherty enkele maanden gaf af te kicken. Alleen met een 'cleane' Doherty wilde hij met The Libertines verder, zei Barat in interviews. Doherty had geen boodschap aan dat verhaal en richtte Babyshambles op. Een teleurgestelde Barat doekte vervolgens in januari vorig jaar The Libertines op en begon in stilte te werken aan de nummers voor het Dirty Pretty Things-debuutalbum.

Barat hield drummer Gary Powell en de indertijd voor Doherty ingevallen gitarist Anthony Rossomando aan boord. Didz Hammond was voor hem de perfecte aanvulling. "Ik had geen moeite met alle verhalen over Pete en Kate Moss in de tabloids. Wel deed het me zeer dat The Libertines in die verhalen steeds door het slijk werd getrokken. Didz ontnam een groot deel van die spanning bij mij. Ik schreef met hem veel nummers in mijn appartement in de Londense wijk Waterloo, net zoals ik voorheen met Pete in The Libertines deed."

De single 'Bang bang you're dead' was het eerste wapenfeit van de nieuwe band. Barat schreef het nummer voor hij Dirty Pretty Things officieel oprichtte. Het nummer gaat niet alleen over het einde van The Libertines en de breuk met Doherty. "Het gaat over veranderingen. 'Ch- ch- ch- changes'," zegt Barat met een knipoog naar het gelijknamige nummer van David Bowie. "Eigenlijk gaat het over een moment in je leven waarop je je realiseert dat iets moois over is. Een droevig, maar tegelijkertijd optimistisch moment."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen