Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tool en Pearl Jam jagen Raffaëla van eerste plaats

Shownieuws

Tool en Pearl Jam hebben Raffaëla van de eerste plek in de Mega Album Top 100 gejaagd. Beide bands kwamen op de eerste en tweede plaats binnen in de albumlijst.

Tool en Pearl Jam hebben Raffaëla van de eerste plek in de Mega Album Top 100 gestoten. De bands kwamen maandag met hun nieuwe albums '10.000 days' en 'Pearl Jam' op de respectievelijk eerste en tweede plaats binnen in de lijst. Raffaëla zakte met haar titelloze debuutalbum in haar tweede week naar de vijfde plaats.

De albums van Tool en Pearl Jam liggen sinds een week in Nederland in de winkels. De nummer 1-notering in de Mega Album Top 100 is de eerste voor Tool in zestien jaar. De Amerikaanse rockgroep werd in 1990 opgericht en bouwde vooral een grote live-reputatie op. De nieuwe cd is het vierde studioalbum van Tool, die 4 juni afsluiter is op Pinkpop.

Pearl Jam debuteert met het achtste studioalbum bij het eigen J Records. De rockgroep uit Seattle stond vijftien jaar onder contract bij Sony Music. Het nieuwe album is de eerste Pearl Jam-plaat in vier jaar. De band geeft 29 augustus voor het eerst in zes jaar weer een concert in Nederland, in het Gelredome in Arnhem.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen