Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fats Domino annuleert optreden in New Orleans

Shownieuws

Fats Domino heeft een optreden op het Jazz Festival in New Orleans afgezegd omdat hij zich niet lekker voelde. Hij werd vervangen door Lionel Ritchie.

(Novum/AP) - Fats Domino heeft zondag enkele uren voor hij het podium op moest een optreden afgezegd. De blueslegende was hoofdartiest op de laatste dag van het jaarlijkse Jazz Festival in zijn geboorteplaats New Orleans. Volgens zijn woordvoerder voelde de zanger zich niet lekker en is uit voorzorg besloten het optreden niet door te laten gaan.

Als gevolg van orkaan Katrina verloor Domino zijn huis, diverse piano's en het grootste deel van zijn gouden en platina platen. Het optreden zou zijn eerste zijn sinds hij eind augustus per boot uit de puinhopen van de orkaan werd gered nadat hij enkele dagen werd vermist.

De 78-jarige bluesartiest annuleerde vorige week ook een signeersessie voor zijn laatste album 'Alive and kicking'. Hij was oververmoeid en wilde rust houden voor zijn optreden van zondag. Domino scoorde hits als 'Blueberry Hill' en 'Whole lotta loving'.

Het eerste New Orleans Jazz and Heritage Festival vond plaats in 1970. Het is één van de grootste trekpleisters van de stad. Dit jaar traden onder anderen Bob Dylan, Bruce Springsteen en Paul Simon op. Fats Domino werd vervangen door Lionel Ritchie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen