Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwste missie Tom Cruise nog niet overtuigend

Shownieuws

Mission: Impossible III haalde in zijn openingsweekeinde in de VS een teleurstellende omzet van 38 miljoen euro. De makers hadden beter verwacht.

(Novum/AP) - De laatste missie van Tom Cruise is minder geslaagd dan verwacht. 'Mission: Impossible III' (M: I3), kwam in zijn openingsweekeinde wel binnen op één in de Amerikaanse boxoffice, maar haalde niet meer op dan 38 miljoen euro. De voorganger van het derde deel debuteerde met ruim 45 miljoen euro. 'War of the world', de voorlaatste film van Cruise, bracht ruim 51 miljoen euro in het laatje. M: I3 ging in 56 landen in première, waaronder Nederland en haalde een totaalomzet van 55 miljoen euro.

Cruise betaalt mogelijk de tol voor zijn weinig charmante gedrag buiten de filmset. Zo zou hij zijn verloofde en kersverse moeder van zijn eerste kind, Katie Holmes, zo hebben meegesleurd in het gedachtegoed van de Scientology-kerk dat ze nauwelijks nog contact heeft met haar familie. Ook zijn optreden bijOprah Winfrey was voor menigeen bron van ergernis. Cruise sprong op en neer op de bank en schreeuwde hoe blij hij was met Holmes.

Filmcritici zijn positief over M: I3. De lof is vooral voor Philip Seymour Hoffman, die dit jaar de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol won voor 'Capote'. Hoffman speelt de grootste vijand van het personage van Cruise.

Op de tweede plaats in de boxoffice, de lijst van films met de hoogste omzet in de Verenigde Staten, staat de nummer één van vorige week, 'RV'. De film met Robin Williams in de hoofdrol haalde in zijn tweede week een omzet van bijna negen miljoen euro. De derde plaats is voor 'An American hunting', die in zijn eerste week in de lijst goed is voor een omzet van vijf miljoen euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen