Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Iggy Pop in de studio met The Stooges

Shownieuws

Iggy Pop werkt in Florida aan een nieuw album met The Stooges. Het is voor het eerst sinds 1973 dat er een volledig album van Iggy & The Stooges verschijnt.

Iggy Pop werkt in Florida aan een nieuw album met zijn oude band The Stooges. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Billboard. Het is voor het eerst sinds 1973 dat een volledig album van Iggy & The Stooges verschijnt. Jack White van The White Stripes en Steve Albini produceren het album, dat volgend jaar in de winkels moet liggen.

Iggy stelt in het blad dat alles tijdens de opnamen 'als vanouds' is. "Dezelfde passie en problemen zijn er weer. De problemen zijn alleen niet zo groot als voorheen. Ik ben nog steeds de blikvanger van de band en verder heeft iedereen zijn rol in de band."

De plannen voor een reünie met The Stooges ontstonden toen Iggy drie jaar geleden bij het maken van het album 'Skull ring' zonder ideeën zat, zegt de 58-jarige zanger. "Bij de opnamen van 'Skull ring' had ik Green Day uitgenodigd. Ik was altijd tegen een reünie met The Stooges, maar op dat moment bedacht ik dat ik net zo goed de originele band kon vragen." De band speelde uiteindelijk enkele nummers op het album en was te zien tijdens een korte reünietournee.

Iggy vormde in 1967 de punkrockgroep The Stooges, die later werd omgedoopt tot Iggy & The Stooges. Na drie albums, waarvan 'Raw power' in 1973 het laatste was, viel de band door overmatig drugsgebruik uit elkaar. Iggy Pop ging daarna met de hulp van David Bowie solo.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen