Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roman 'March' wint Pulitzer-prijs

Shownieuws

Geraldine Brooks heeft met haar roman March de Pulitzer-prijs gewonnen. Brooks zei het niet te kunnen geloven. "Het is alsof ik ben getroffen door de bliksem."

(Novum/AP) - Geraldine Brooks heeft maandag met haar roman 'March' de Pulitzer-prijs gewonnen. Brooks zei het niet te kunnen geloven. "Het is alsof ik ben getroffen door de bliksem." In het boek beschrijft ze het leven van het personage John March uit de beroemde roman 'Little women' van Louisa May Alcott.

Brooks' echtgenoot Tony Horwitz won in 1995 een Pulitzer voor zijn verslaggeving voor de Wall Street Journal. Omdat er geen toneelstuk was dat eruit sprong, kende de jury dit jaar in de categorie toneel geen onderscheiding toe.

Het beste non-fictie boek was volgens de jury van de prestigieuze Amerikaanse onderscheiding 'Imperial reckoning: the untold story of Britain's Gulag in Kenya' van Caroline Elkins. De geschiedenisonderscheiding ging naar David Oshinsk voor zijn boek 'Polio: an American story'.

Ook de biografie van atoomgeleerde Robert Oppenheimer, genaamd 'American Prometheus' en geschreven door Kai Bird en Martin J. Sherwin, viel in de prijzen. De poëzieonderscheiding ging naar Claudia Emerson voor 'Late wife'. In de categorie muziek won Yehudi Wyner met zijn pianoconcert 'Chiavi in Mano'.

De Pulitzer-prijs wordt jaarlijks in de Verenigde Staten uitgereikt in verschillende categorieën op het gebied van journalistiek, kunst en letteren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen