Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Neil Young klaar met opnamen nieuw album

Shownieuws

Neil Young is klaar met de opnamen van zijn nieuwe album 'Living with war'. De 60-jarige Canadees zegt op zijn site dat het een anti-oorlogsalbum is geworden.

Neil Young heeft de opnamen van zijn nieuwe album 'Living with war' afgerond. Dat maakte de 60-jarige Canadees bekend op zijn website. Volgens Young is het een anti-oorlogsalbum geworden. Hij omschrijft 'Living with war' als een 'metal folk protest'. "Een metalversie van de muziek van de singer-songwriters Phil Ochs en Bob Dylan."

Young heeft 'Living with war' vorige maand opgenomen. Zijn begeleidingsband noemt hij een 'power trio, aangevuld met een koor van honderd zangers'. De band bestaat naast Young op gitaar uit Chad Cromwell (drums), Rick Rosas (bas) en Tommy Bray (trompet).

De titeltrack is het tweede nummer van de in totaal tien songs op het album. In het nummer 'Impeach the president' zet Young zich af tegen de politiek van George W. Bush. Wanneer het album precies in de winkels ligt is nog niet bekend. Enkele songteksten zijn al op de website van Young te lezen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen