Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Diamanten horloge Buddy Holly geveild

Shownieuws

Het diamanten horloge dat Buddy Holly droeg toen hij in 1959 met een vliegtuig verongelukte is geveild in Dallas. Het leverde bijna 130 duizend euro op.

(Novum/AP) - Het diamanten horloge dat Buddy Holly droeg toen hij op 3 februari 1959 met een vliegtuig verongelukte heeft zaterdag bij een veiling in Dallas bijna 130 duizend euro opgeleverd. Een anonieme vrouw uit San Francisco mag zich de nieuwe eigenaar van het stuk noemen. Ze is volgens een woordvoerder van de veiling een enorme fan van Buddy Holly en kocht het horloge als aanvulling op haar verzameling.

Bij de veiling ging ook het paspoort van Holly onder de hamer. Het document bracht bijna 22 duizend euro op. Ook deze koper wenste anoniem te blijven.

Holly kreeg het met diamanten versierde horloge op 1 december 1958 als een vroeg kerstcadeau van zijn vrouw Maria Elena. De 22-jarige zanger droeg het klokje toen hij twee maanden later omkwam bij een vliegtuigcrash in Iowa. Het werd later teruggevonden op de plaats van de crash. Holly's vader Laurence droeg het horloge vele jaren als eerbetoon aan zijn overleden zoon.

Bij het ongeluk kwamen ook de muzikanten Ritchie Valens en J.P. 'Big Bopper' Richardson om het leven. De plotselinge dood van de jonge muzikanten zorgde voor een schok in de Verenigde Staten. Holly scoorde tijdens zijn korte carrière hits als 'Peggy Sue', 'That'll be the day' en 'Maybe baby'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen