Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoofdrol Taiwanees fotomodel in film John Woo

Shownieuws

Lin Chi-ling, het bekendste fotomodel van Taiwan, speelt de vrouwelijke hoofdrol in de nieuwe film van regisseur John Woo. Lin maakt daarmee haar filmdebuut.

(Novum/AP) - Lin Chi-ling, het bekendste fotomodel van Taiwan, speelt de vrouwelijke hoofdrol in de nieuwe film van regisseur John Woo. Dat heeft de Chinees zondag bekendgemaakt. Lin maakt daarmee haar filmdebuut.

In 'Battle of red cliff' speelt ze een mooie vrouw die ten tijde van oorlog streeft naar vrede. Chow Yun-fat speelt een generaal en Tony Leung een strateeg. De film is een coproductie van het Chinese staatsbedrijf China Film Group en Woo's eigen bedrijf in Los Angeles.

Het historisch epos is gebaseerd op de klassieke Chinese novelle 'Romance of the three kingdoms', over een veldslag in China meer dan zeventienhonderd jaar geleden. De film wordt geheel in het Chinees gesproken en kost ruim vijftig miljoen dollar (ruim 39 miljoen euro). Daarmee wordt het de duurste Chinese film in de geschiedenis.

Vechtfilmmaker Woo maakte in 1992 internationaal naam met zijn film 'Hard boiled'. Na dit succes besloot hij zijn geluk in Hollywood te beproeven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen