Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'One' van U2 mooiste songtekst

Shownieuws

'One' van U2 bevat volgens de kijkers van het muziekkanaal VH1 de mooiste songtekst die ooit is geschreven. 'How soon is now' van The Smiths werd tweede.

(Novum/AP) - Het nummer 'One' van U2 bevat volgens de kijkers van het Britse muziekkanaal VH1 de mooiste songtekst die ooit is geschreven. De regel "One life, with each other, sisters, brothers" van het nummer dat in 1991 op het U2-album 'Achtung baby' verscheen, eindigde maandag op de eerste plaats bij de verkiezing van VH1.

Tweede werd de tekst "So you go and you stand on your own, and you leave on your own, and you go home, and you cry, and you want to die" uit 'How soon is now' van The Smiths. "I feel stupid and contagious, here we are now, entertain us" uit Nirvana's 'Smells like teen spirit' werd als derde beste songtekst gekozen. De toptien bevatte verder een combinatie van romantische hits van artiesten als Robbie Williams en enkele minder voor de hand liggende, zwartgallige songteksten van bijvoorbeeld Radiohead.

Meer dan dertienduizend kijkers deden mee aan de verkiezing. Een groep invloedrijke personen uit de Britse muziekindustrie had een lijst met honderd songteksten samengesteld, waar de kijkers een keuze uit konden maken.

'One' staat momenteel opnieuw in de hitlijsten. Mary J. Blige bewerkte het nummer samen met U2-voorman Bono.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen