Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roger Waters verplaatst concert Tel Aviv

Shownieuws

Roger Waters heeft zijn concert in een park in Tel Aviv in Israël verplaatst. Het concert vindt nu plaats in Neve Shalom, waar joden en Arabieren samenleven.

(Novum/AP) - Roger Waters heeft zijn concert in een park in de Israëlische hoofdstad Tel Aviv verplaatst naar Neve Shalom, een stadje waar joden en Arabieren samenleven. De voormalige bassist en songschrijver van Pink Floyd wil hiermee steun betuigen aan een pro-Palestijnse beweging die de aanleg van een veiligheidsmuur langs de Westelijke Jordaanoever door Israël probeert te verhinderen. Bij het concert van Roger Waters worden vijftigduizend bezoekers verwacht.

Aanvankelijk zou Waters op 22 juni optreden in Yarkon Park in Tel Aviv, waar jaarlijks veel concerten en bijeenkomsten worden georganiseerd. Op verzoek van Waters is het concert verplaatst naar een kikkererwtenveld in Neve Shalom, waar de ingrediënten voor het populaire gerecht falafel worden geproduceerd. Neve Shalom ligt halverwege Tel Aviv en Jeruzalem. Het stadje staat symbool voor een vreedzame Israëlische samenleving, maar door het oplopende geweld tussen joden en Palestijnen neemt ook de spanning in Neve Shalom de laatste tijd toe.

Roger Waters is in juni en juli op tournee door Europa. Tijdens de concerten brengt hij onder meer het legendarische Pink Floyd-album 'Dark side of the moon' integraal ten gehore. Op 10 juni is hij in Nederland de hoofdact op het Arrow Rock Festival in Lichtenvoorde. Waters voerde op 21 juli 1990 na de val van de Berlijnse muur de rockopera 'The wall' van Pink Floyd integraal op, op de Potzdammer Platz in de Duitse hoofdstad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen