Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Producer wil extra geld van The White Stripes

Shownieuws

Een producer die aan de eerste twee albums van The White Stripes meewerkte, wil extra geld zien. Hij beweert recht te hebben op een deel van de royalties.

(Novum/AP) - Een producer die aan de eerste twee albums van The White Stripes meewerkte, wil extra geld zien van de band. Producer Jim Diamond zegt recht te hebben op een deel van de royalties. Hij beweert een belangrijke rol gespeeld te hebben in het ontwikkelen van de sound van de rockgroep uit Detroit.

Diamond wordt op het titelloze debuutalbum van The White Stripes uit 1999 als co-producer genoemd. Op de opvolger 'De stijl' uit 2000 staat hij als geluidsmixer in de albumcredits. Diamond heeft de band rond gitarist Jack White en drummer Meg White voor het gerecht gedaagd. De zitting staat gepland voor 12 juni.

De producer zegt dat hij meer geld wil 'omdat de muziekindustrie een harde wereld is'. "Ik begrijp heel goed dat het niet alleen maar over plezier en spelletjes gaat." De groep ontkent dat Diamond geholpen heeft bij het creëren van het bandgeluid. Uit documenten zou blijken dat de producer volgens contract 35 dollar per uur heeft gekregen tijdens de opnames van de twee albums in de Ghetto Recorders Studio, waar Diamond sinds 1996 eigenaar van is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen