Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse bioscopen hebben goed paasweekend

Shownieuws

De bioscopen in de Verenigde Staten beleven een uitstekend paasweekend. 'Scary movie 4', die tijdens Pasen in première ging, leverde 34 miljoen euro op.

(Novum/AP) - De bioscopen in de Verenigde Staten beleven dit jaar een uitstekend paasweekend. Grote uitschieter is 'Scary movie 4', die tijdens Pasen in première ging. De film bracht dit weekend 34 miljoen euro in het laatje, en is daarmee de best bekeken nieuwe film tijdens het paasweekend uit de geschiedenis.

Het oude paasrecord was in handen van de film 'Panic room'. Deze leverde drie jaar geleden 25 miljoen euro op. Producent Bob Weinstein verklaarde dat hij door het huidige succes volgend jaar een vijfde deel van de 'Scary movie'-serie met Pasen in de bioscoop wil lanceren.

In totaal leverde de twaalf best bekeken films dit jaar 90 miljoen euro op tijdens het paasweekend. Dat was een verhoging van 23 procent in vergelijking met de paasdagen van vorig jaar. Het bioscoopbezoek in de Verenigde Staten kwam dit jaar langzaam op gang, maar lijkt de laatste weken aan een inhaalslag bezig. Hollywood verwacht door de release van grote films als 'Mission: impossible III' en 'The Da Vinci code' toch een goed jaar te draaien.

'Ice age: the meltdown' zakte na twee weken naar de tweede plaats van best bekeken bioscoopfilms in de Verenigde Staten. De animatiefilm leverde 16,54 miljoen euro op en kwam daarmee op een totaalopbrengst van 122 miljoen euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen