Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gretchen Mol neemt revanche met zweep

Shownieuws

Gretchen Mol krijgt een tweede kans op de status van superster, ditmaal als sm-meesteres Bettie Page. Haar veelbelovende carrière viel tot nog toe tegen.

(Novum/AP) - Gretchen Mol krijgt een tweede kans op de status van superster, ditmaal als sm-meesteres. In 1998, toen zij 25 was, stond de Amerikaanse actrice op de cover van het toonaangevende tijdschrift Vanity Fair. Ze werd gepresenteerd als een veelbelovende nieuwe ontdekking. Haar eerstvolgende film, Rounders, flopte echter en Mols carrière raakte in een dal.

Met 'The notorious Bettie Page' kan zij revanche nemen. Mol speelt de legendarische pinupgirl Bettie Page, die in de jaren vijftig in erotische filmpjes speelde.

De film toont Betties leven in flashbacks. Ze wordt christelijk opgevoed en trouwt met een agressieve man. Ze neemt werk aan als model voor erotische foto's, die steeds vaker fetisjistisch getint zijn. In de film ziet Page de zweep en kinky schoentjes als niet meer dan speeltuig; zij lijkt niet door te hebben dat zij een deel van haar publiek uitermate opwindt.

Mol krijgt goede kritieken met haar gewaagde rol. Critici zijn meer over haar te spreken dan over de film in zijn geheel. De regie was in handen van Mary Harron, die eerder 'I shot Andy Warhol' (1996) en 'American Psycho' (2000) maakte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen